Home

Hoeveel onderhoudsbijdrage moet ik betalen?

De berekening wordt automatisch gemaakt voor 1 kind, 2 kinderen, 3 kinderen en 4 kinderen. U kan dus dadelijk het bedrag lezen dat op uw situatie van toepassing is.

Webshop Echtscheidingsrecht

Stel zelf je verzoekschriften en juridische documenten op.

Gratis eerste online advies​

Gebruik het invulformulier. Om ons een zo juist mogelijk beeld te schetsen van uw situatie, vragen we het volgende te willen vermelden: een korte geschiedenis van de feiten, wat u precies wenst te weten, en waar u naar toe wil.

We antwoorden u zo snel mogelijk, via e-mail. Het gratis antwoord dat u krijgt zal een betrouwbaar en eerlijk advies zijn, gebaseerd op de gegevens die u ter beschikking stelt. U dient er echter rekening mee te houden dat het eerste advies kort en bondig zal zijn.

Eerste telefonisch advies gratis

Tijdens kantooruren kan u altijd terecht voor een eerste telefonisch advies. Bel +32 11 45 00 37. Onze secretaresse Charlene zal u doorverbinden met een advocaat-bemiddelaar, of indien deze bezet is, uw telefoonnummer noteren en afspreken wanneer u best teruggebeld wordt. Bereid de vragen die u heeft goed voor, en schrijf ze eventueel op, zodat u niets vergeet.

Betalende consultatie op kantoor

Indien u verdere vragen heeft, een meer gedetailleerd antwoord verwacht, of een persoonlijk onderhoud wenst, vraag dan om een afspraak op kantoor. Voor een afspraak belt u het nummer +32 11 45 00 37 of mailt u naar secretariaat@vocaat.com U komt dan rechtstreeks uit bij onze secretaresse, die onze agenda beheert. Een individuele consultatie op ons kantoor is, in tegenstelling tot de vraag via de website of via de telefoon, niet gratis. Wij rekenen voor een eerste advies 50 euro, excl BTW per half uur.

Echtscheidingsrecht.be is een klein advocatenkantoor gespecialiseerd in het oplossen van gezins- en echtscheidingsconflicten. Wij – en dat is een team van 4 opgeleide advocaten en bemiddelaars – geloven dat goed geïnformeerde mensen de juiste beslissingen kunnen nemen, en zien het grootste heil in onderhandelen en bemiddelen om oplossingen te genereren.

Onze juristen en bemiddelaars zijn ervaren mensen, met (dossier)kennis van zaken. Maar vooral: het zijn ook mensen. Net zoals u verkiezen we om oplossingen te zoeken buiten de rechtbank. Niet enkel omwille van het financiële aspect, maar des te meer om het menselijke.

Dankzij ons advies en kennis, helpen wij u om de meest geschikte uitweg uit geschillen te vinden. In de eerste plaats is dat via bemiddeling en onderhandelen, maar als het nodig is procederen we ook, als blijkt dat dit het enige alternatief is om de belangen van u, onze cliënt, te verdedigen. Tenslotte behartigen wij ùw zaak en ùw belangen.

Onze missie is het begeleiden, adviseren en bijstaan van onze cliënten in zowel eenvoudige en als complexe gezins- en echtscheidingsprocedures. Scheiden is en blijft een ingrijpende gebeurtenis. Wij zorgen ervoor dat u er niet alleen voor staat en steeds kan rekenen op onze expertise en ervaring in adviseren, onderhandelen, bemiddelen en procederen, tijdens deze moeilijke periode. Wij kijken ook verder dan de juridische kant van de zaak. We hebben ook aandacht voor de praktische, fiscale en notariële kant.

In ons kantoor staat de menselijke aanpak centraal. U bent niet louter een dossiernummer bij ons. Wat wel telt zijn uw belangen, die wij tot het uiterste verdedigen.

Goede raad is goud waard

Wij helpen u bij het opstellen van overeenkomsten, het geven van adviezen, de begeleiding en coaching in moeilijke periodes, het informeren over de voordelen en risico’s, uw rechten en plichten. Wij kunnen U perfect inzicht geven in wat op U zal afkomen …

Lees meer…

Onderhandelen is goede stap richting conflict ontmijning

Al dan niet na ons advies, zullen wij in uw naam onderhandelen met de tegenpartij, om zo uw belangen te behartigen en te verdedigen.

Lees meer…

Via bemiddeling naar duurzame oplossingen

Bemiddeling is steeds de eerste stap naar een duurzame oplossing. Meteen voor de rechtbank gaan ‘vechten’ is een emotioneel zware procedure. Via bemiddeling trachten we met beide partijen naar een gezamenlijk akkoord te werken.

Lees meer…

Uw advocaat staat aan uw kant, ook in de rechtbank

Als bemiddelings- en onderhandelingspogingen op niets uitdraaien, zullen wij alle juridische middelen inzetten die we tot onze beschikking hebben, teneinde voor uw belangen op te komen.

Lees meer…

Wellicht heeft u reeds een advocaat, een notaris of een bemiddelaar

De kans is groot dat deze professionals voortreffelijk werk leveren in de zaak die u bezig houdt. Toch kan het zijn dat u eens een ander licht op de zaak wil doen schijnen.

Lees meer…

Getuigenissen

Een huwelijk na 22 jaar stopzetten, dat hakt erin. Maar dankzij het correcte advies van Echtscheidingsrecht.be hebben mijn (ex-)man en ik een correcte regeling uitgewerkt voor onszelf, onze bezittingen én onze kinderen.

Lieve
45 j.

Mijn relatie met mijn vriend hield op na 6 jaar. En dat bracht veel verdriet met zich mee, alsook een hoop praktische vragen over ons geadopteerd zoontje en ons huis. Via bemiddeling zijn we redelijk snel tot een overeenkomst gekomen waarin iedereen zich kon vinden.

Karel
36 j.

Echtscheidingsrecht.be heeft me juridisch vertegenwoordigd en bijgestaan met advies, toen mijn toenmalige man me verliet voor een andere vrouw. Bemiddeling draaide op niets uit, en dankzij de juiste procedures sta ik nu niet met lege handen en kan ik mijn leven opnieuw op de rails krijgen.

Mariva
56 j.

Contact

+32 11 45 00 37
johan.brees@vocaat.com

Hasselt

Grote Breemstraat 37
3500 Hasselt

Afspraak uitsluitend via telefonische afspraak. Ons kantoor ligt net tegenover de Rechtbank van Hasselt

Team

Advocaten

Bemiddelaars

Over

Johan

Brees

Johan Brees

Echtscheidingen zijn mijn specialiteit. Al 30 jaar. Hoezeer ik me in het verdriet van mijn cliënten kan inleven, toch wil ik voor hen ook een houvast zijn, een rots in hun emotionele branding. Iemand die hen met raad en daad bijstaat, wanneer het écht telt.

Uit elkaar gaan is niet prettig (ik druk me zacht uit), en ik wil er graag een zaak van maken dat het niet nòg onprettiger wordt. Daarom dat mijn vennoten (ofwel, daarom dat wij op ons kantoor) inzetten op bemiddeling. Naar de rechtbank gaan is voor ons de laatste keuze. Ik streef altijd naar een evenwichtig akkoord tussen beide partijen, maar als er geknokt moet worden voor mijn cliënt, dan zal ik dat zeker doen.

Ik ben al eens getrouwd geweest, gescheiden en nu hertrouwd met mijn partner en vennoot Isabelle Coolens. Samen hebben we twee kinderen. Ikzelf heb nog twee volwassen kinderen uit mijn eerste huwelijk.

Het leven gaat zelden zoals je het plant, maar hoe je met tegenslagen omgaat: dat heb je wél zelf in de hand. Met echtscheidingsrecht.be zijn we een boutique-kantoor, met specialisaties in bemiddeling, echtscheiding, jeugdrecht en familierecht.

Over

Isabelle

Coolens

Isabelle Coolens

Samen met Johan hebben we ons kantoor uitgebouwd via een gemeenschappelijke visie: recht voor iedereen, met een menselijke aanpak. En dat kan op alle vlakken zijn. Ik hou er niet van als mensen onrecht wordt aangedaan, zeker niet als de wet aan hun kant staat.

Ik heb al heel wat zaken gepleit, waaronder ook asissen-zaken. Ik ben heel hard begaan met het lot van mijn cliënten. We waken er in ons kantoor steeds over dat de menselijke kant van de zaak primeert. Dat staat centraal. Onze cliënten zitten vaak al in een minder rooskleurige situatie. Wij willen dit met menselijkheid, ja zelfs warmte aanpakken.

Advocaten wordt wel eens kilheid en afstandelijkheid verweten. Maar niet hier. Zo werken wij niet. Dat wij een sterk koppel zijn, in hetzelfde kantoor, zorgt voor een warme en sterk gemotiveerde aanpak.